Indien u een domeinnaam in uw bezit heeft en bij QDC een abonnement heeft op onze Barracuda antispam & virus Firewall, dan dient deze dienst gekoppeld te worden.

Inhoudsopgave

Uw domeinnaam draait bij QDC op de nameservers

Indien uw domeinnaam op de nameservers van QDC draait, dan kunt u een verzoek indienen bij de Support Afdeling van QDC (support@qdc.nl) om de domeinnaam te koppelen. Heeft u zelf toegang tot de nameservers van QDC met onze dienst DNSadmin? Dan kunt u ook de instructie hieronder volgen om uw domeinnaam te koppelen aan de Barracuda.

Uw domeinnaam koppelen aan Barracuda

Indien u zelf toegang heeft tot uw eigen nameservers, dan kunt u de domeinnaam koppelen aan het Barracuda antispam filter, door de volgende stappen te doorlopen:

Verwijder eerst alle MX records, indien deze aanwezig zijn. Voeg vervolgens deze MX records toe (vervang uwdomein.nl door uw eigen domeinnaam):

• uwdomein.nl MX mxfw1.qdc.nl prio 10
  • uwdomein.nl MX mxfw2.qdc.nl prio 20
  • uwdomein.nl MX mxfw3.qdc.nl prio 30

Heeft u zelf geen toegang tot de nameservers of weet u dit niet zeker? Stuur dan bovenstaande instructie naar de partij welke de nameservers in beheer hebben en vraag of zij dit willen doorvoeren.

Let op!: Voordat u bovenstaande koppeling maakt, dient binnen de Barracuda ook de mailserver ingesteld te zijn waar de e-mailberichten afgeleverd dienen te worden. Indien u bij het abonnement voor de Barracuda geen controlpanel heeft afgenomen, dan dient u deze mailserver door te geven aan onze Support Afdeling (support@qdc.nl).

Whitelisten IP adres

Voor sommige mailservers is het van belang, dat zij toestaan dat onze Barracuda server contact mag leggen. Daarvoor dient het IP adres op uw mailserver toegevoegd te zijn als betrouwbaar. In veel gevallen spreekt men dan van Whitelisten.

U kunt in dit geval het IP-adres 91.221.151.129 toevoegen als betrouwbaar.

Uitgaand/outbound filtering

Wanneer bij QDC enkel of ook Outbound filtering is afgenomen, dan dient uw uitgaande SMTP mailserver hiernaar geconfigureerd te worden.

Als smarthost of relay server, dient u smarthost.qdc.nl op te geven op de mailserver(s), welke zal versturen via het Barracuda spam- en virusfilter.

U kunt ook in dit geval het IP-adres 91.221.151.129 toevoegen als betrouwbaar (whitelisten).

Tevens is het noodzakelijk het SPF-record binnen de DNS-zone van uw domeinnaam te updaten, met de volgende informatie: include:_barracuda.qdcspf.nl

Voorbeeld van een SPF-record: v=spf1 a mx ip4:192.168.1.1 include:_barracuda.qdcspf.nl

Let op!: Voordat u Barracuda als smarthost configureerd, dient u aan QDC de uitgaande mailserver(s) met de bijbehorende IP-adressen en reverse DNS door te geven. Als dit niet het geval is, mag uw mailserver geen verbinding maken met Barracuda.