In dit artikel wordt uitgelegd hoe de zone-records van de domeinnaam (van de Hosted Exchange dienst) ingesteld dienen te worden, indien dit niet uitgevoerd is of kan worden door QDC. Dit is van toepassing wanneer u een Hosted Exchange abonnement heeft afgenomen voor de betreffende domeinnaam.

Inhoudsopgave

DNS records

U kunt pas e-mail verzenden en ontvangen als de domeinnaam is gekoppeld aan de Hosted Exchange omgeving. Als de domeinnaam niet bij ons in beheer is en of niet op onze nameservers draait, dan dient u zelf de volgende instellingen te (laten) maken in de DNS-zone van de domeinnaam:

Hosted Exchange instellingen

• MX-record (prio 10)    mx1.cloudorb.com
  • MX-record (prio 20)    mx2.cloudorb.com
  • SRV-record (prio 0)    _autodiscover._tcp.uwdomein.tld > autodiscover.cloudorb.com | Weight 0 | Port 443
  • TXT-record    uwdomein.tld > “v=spf1 include:spf.cloudorb.com ~all”
  • Redirect-record (optioneel)    heportal.uwdomein.tld > https://cp.cloudorb.com/
  • Redirect-record (optioneel)    webmail.uwdomein.tld > https://webmail.cloudorb.com/
  • Hosted Exchange met Barracuda Spam Firewall

• MX-record (prio 10)    mxfw1.qdc.nl
  • MX-record (prio 20)    mxfw2.qdc.nl
  • MX-record (prio 30)    mxfw3.qdc.nl
  • SRV-record (prio 0)    _autodiscover._tcp.uwdomein.tld > autodiscover.cloudorb.com | Weight 0 | Port 443
  • TXT-record    uwdomein.tld > “v=spf1 include:spf.cloudorb.com ~all”
  • Redirect-record (optioneel)    heportal.uwdomein.tld > https://cp.cloudorb.com/
  • Redirect-record (optioneel)    webmail.uwdomein.tld > https://webmail.cloudorb.com/
  • Let op: Het is belangrijk dat u eerst de juiste mailboxen aanmaakt, met de bijbehorende e-mailadressen voordat u de DNS-instellingen wijzigt. Zo loopt u geen e-mailberichten mis, indien u al gebruikt maakt van e-mail.

Opmerkingen

MX en SRV records: Voor sommige DNS servers dient achter de content een extra punt gezet te worden “.” (bijvoorbeeld autodiscover.cloudorb.com.). Dit is afhankelijk van de DNS-server.

TXT records: Sommige DNS servers accepteren geen quotes (het “-teken), in dat geval dient het TXT record zonder haakjes opgegeven te worden. Ook dit is afhankelijk van de DNS-server.

Daarnaast kan het zijn dat er al een spf-record bestaat. In dat geval dient u voor de all-waarde alleen de include (include:spf.cloudorb.com) op te nemen.