In dit artikel wordt beschreven hoe Outlook geconfigureerd wordt voor het gebruik van de Hosted Exchange dienst, door middel van autodiscover.

Voordat er begonnen kan worden, dienen eerst de DNS instellingen van de domeinnaam voltooid te zijn. Aangeraden wordt, om deze instellingen minimaal 4 uur voor aanvang van de onderstaande configuratie instellingen, door te voeren.

Stap 1

• Sluit Outlook af, indien deze open staat
  • Ga naar het Configuratiescherm op uw computer
  • Selecteer het E-mail icoon
  • Selecteer E-mailaccounts

Stap 2

• Klik in het nieuw geopende scherm klik op Nieuw
  • Selecteer in het nieuw geopende scherm E-mail Account en klik op Volgende

Stap 3

Hier dienen de gegevens van het e-mailadres opgegeven te worden.

• Uw naam: uw displaynaam
  • E-mailadres: het e-mailadres
  • Wachtwoord: het wachtwoord van het e-mailadres
  • Type het wachtwoord opnieuw: nogmaals het wachtwoord

• Na enige tijd wachten, verschijnt het onderstaande scherm. Als alles goed gegaan is, dan worden de stappen groen afgevinkt
  • De installatie is succesvol verlopen, sluit af met Voltooien

Stap 5

Open Outlook en vul het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in. Selecteer wachtwoord onthouden, zodat deze niet elke keer opgegeven dient te worden.

Outlook gaat zichzelf configureren, daarna is de configuratie afgerond.