Dit artikel beschrijft hoe u een Android mobiel kunt configureren voor Hosted Exchange.

Eerst dienen de DNS instellingen voor de domeinnaam te zijn voltooid. Er wordt aangeraden deze instellingen minimaal 4 uur voor aanvang van de onderstaande configuratie te voltooien.

NB: Het kan zijn dat de stappen en afbeeldingen iets afwijken, afhankelijk van het apparaat die wordt gebruikt.

Stap 1

Ga naar de instellingen van de e-mail binnen uw apparaat en kies voor “Nieuw account toevoegen”. Vul het Exchange e-mailadres en bijbehorende wachtwoord in, van de mailbox die is aangemaakt binnen Hosted Exchange. Kies daarna voor volgende.

Stap 2

De gegevens worden gecontroleerd, hierna verschijnt een scherm waar er een keuze uit de mail account types gemaakt kan worden. Kies voor Microsoft Exchange ActiveSync.

Stap 3

De account gegevens worden opgehaald. Vul in het volgende scherm de volgende Exchange Server in mobile.cloudorb.com. Er kan tevens gebruik gemaakt worden van SSL-beveiliging. Kies hierna voor “Volgende”.

Stap 4

Nu worden de inkomende server instellingen gecontroleerd. Er wordt een melding getoond “Beheer externe beveiliging”, ga verder door voor “OK” te kiezen.

Stap 5

Er wordt aangegeven dat bepaalde beveiligingsfuncties ingeschakeld dienen te worden. Bevestig deze door te kiezen voor “Inschakelen”.

Het account is nu volledig geconfigureerd en te gebruiken in combinatie met Hosted Exchange.