Wachtwoorden van e-mailaccounts kunnen binnen DirectAdmin niet worden uitgelezen. Ook QDC beschikt niet over de mogelijkheden om wachtwoorden op te halen of in te zien. Bent u het wachtwoord van één of meerdere e-mailgebruikers vergeten of wilt u deze enkel aanpassen uit veiligheidsoverwegingen, volg dan onderstaand stappenplan.

Inhoudsopgave

E-mailmanagement

Om wachtwoord(en) van e-mailaccounts te wijzigen, dient u toegang te hebben tot de DirectAdmin omgeving, waarin u uw hostingpakket kunt beheren. Weet u niet hoe u deze toegang kunt verkrijgen? Bekijk dan dit artikel.

Als u zich bevindt op de hoofdpagina van DirectAdmin, vind u onder de categorie E-mail Management een optie E-mail Accounts. Als u deze optie selecteert, dan vindt u een overzicht van alle e-mailgebruikers op het betreffende hostingpakket.

Accountoverzicht

Per regel wordt een e-mailgebruiker getoond met daarbij behorende informatie zoals de gebruikersnaam en de hoeveelheid e-mailberichten welke die dag zijn verstuurd per gebruiker. Tevens kunt u hier bepaalde e-mailgebruikers uitschakelen.

Het wijzigen van het wachtwoord

In hetzelfde overzicht kunt u middels de optie Change achter de betreffende gebruiker, een nieuw wachtwoord ingeven welke u na het opslaan kunt gebruiken om in te loggen met de bijbehorende gebruikersnaam in bijvoorbeeld de webmail en programma’s zoals Outlook of Apple Mail.

Andere opties

U kunt binnen de optie Change ook de E-mail quota en bericht limiet aanpassen. In dit artikel staat uitgelegd waar deze voor gebruikt kunnen worden.