Uw aangemaakte hostingpakket bij QDC beschikt over een Controlpanel waar u kunt inloggen om uw hosting te beheren. Denk hierbij aan het aanmaken en wijzigen van e-mailaccounts, e-mailforwards, vakantiemeldingen en website gerelateerde zaken.

Uw inloggegevens

Indien uw hostingpakket is aangemaakt, ontvangt u hiervan een bevestiging met de bijbehorende informatie en inloggegevens. Als uw domeinnaam nog niet is gekoppeld aan de e-mail- of webhosting, kunt u de DirectAdmin omgeving enkel benaderen via de server waarop uw pakket is geplaatst. De server wordt aangegeven in het e-mailbericht waarin uw inloggegevens kenbaar worden gemaakt. De link is dan https://web0x.qdc.nl:2222. (De ‘x’ in deze URL dient u te vervangen door het servernummer waarop uw hostingpakket geplaatst is).

Als uw hostingpakket wel is gekoppeld aan een domeinnaam, kunt u de domeinnaam gebruiken om de inlogpagina te bereiken. Bijvoorbeeld: http://uwdomein.nl:2222.

Let op! Als u een E-mail Only pakket heeft afgenomen is dit http://mail.uwdomein.nl:2222.

Het DirectAdmin controlpanel

Op deze manier bereikt u de inlogpagina voor DirectAdmin, het Controlpanel voor de hostingpakketten die QDC aanbiedt.

Let op! Als u een lege pagina te zien krijgt en u bent er zeker van dat u verbonden bent met het internet, probeer dan eerst de URL met het servernummer erin zoals hierboven beschreven. Indien dit ook niet werkt, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Support: support@qdc.nl

Wanneer u de inlogpagina bereikt, dan kunt u aan de hand van de inloggegevens in het eerder genoemde e-mailbericht inloggen als hoofdgebruiker op uw hostingpakket.

Wij raden aan om het wachtwoord voor de hoofdgebruiker van DirectAdmin te wijzigen na de eerste keer dat u inlogt. Het wachtwoord kan aangepast worden op de hoofdpagina van de DirectAdmin omgeving, onder Your Account, Change Password. U kunt hier uw wachtwoord naar wens wijzigen in een ander veilig wachtwoord welke voor u eenvoudig te onthouden is.

Tip! Gebruik niet een te eenvoudig wachtwoord en gebruik voor verschillende websites andere wachtwoorden.

Inloggegevens vergeten

Mochten uw inloggegevens niet meer kloppen of bent u deze kwijt, kunt u middels een e-mailbericht aan support@qdc.nl een verzoek indienen om deze te laten resetten. Nadat wij geverifieerd hebben dat het verzoek legitiem is, versturen wij een nieuw wachtwoord aan het e-mailadres welke bij ons bekend is in onze Administratie.

Let op! U ontvangt dan altijd een nieuw wachtwoord, omdat wij de huidige wachtwoorden niet kunnen inzien.