Een domein wildcard (of joker) zorgt ervoor dat elke subdomein doorstuurt naar de hoofddomein. In dit artikel vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Uitleg

In DNS Admin kun je een A-record aanmaken met een asterisk in de naam. Dat is een wildcard en hiermee zorg je dus dat elke willekeurige subdomeinnaam altijd uitkomt bij de hoofddomeinnaam.

Voorbeeld

Als je een wildcard toevoegt voor je domeinnaam viswinkel.nl kun je in je browser naar het niet bestaande redherring.viswinkel.nl gaan en kom je alsnog op de website van viswinkel.nl terecht. Dit is vooral handig als een bezoeker per ongeluk een verkeerde subdomeinnaam gebruikt.

Heb je ook een bestaand subdomein? Bijvoorbeeld webshop.viswinkel.nl - dan komt de bezoeker wel gewoon in de webwinkel en niet op de homepage. Maakt de bezoeker een tikfout webshoo.viswinkel.nl, dan komen ze in ieder geval op de goede site.