Een CNAME-record (Canonical Name record) is een record dat een alias is van een andere hostnaam. Je kunt CNAME records instellen in de DNS van je domeinnaam. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een CNAME record is nuttig als er meerdere records verwijzen naar hetzelfde IP-adres. Als het IP adres wijzigt hoef je alleen het A record te wijzigen.

Een CNMA record aanmaken in DNS Admin

1. Log in op DNS Admin;
  2. Klik op Record toevoegen;
  • Record: De naam van het subdomein. Uit het voorbeeld: mail
  • Type: Dit dient CNAME te zijn
  • Content: Hier wordt de hostnaam ingevuld van de doelserver. Uit het voorbeeld: webmail.outlook.com
  • TTL: De Time To Live; deze staat standaard op 3600

Sla het record op met Record toevoegen en het CNAME-record is ingesteld.